Nenad Džidić, trener golmana U-17 reprezentacije BiH: Odgovorit ćemo izazovima na Euru na najbolji način

preporučujemo

U-17 reprezentativci Bosne i Hercegovine su u zeničkom Trening kampu već odradili dva treninga u sklopu priprema za šampionat Starog kontinenta.

 Trener golmana Nenad Džidić govorio je o značaju plasmana na ovo veliko takmičenje:

 

“Velika stvar za nas trenere, za NS/FS BiH, ali i državu Bosni i Hercegovinu da imamo već treću generaciju igrača koja se plasirala na Evropsko prvenstvo. Već imamo dosta iskustva na tom takmičenju i vjerujem da će nam nastupi na prethodna dva biti od koristi sada u Engleskoj. Znat ćemo da adekvatno odgovorimo svim izazovima koje nosi EP”, rekao je Džidić i osvrnuo se na protivnike BiH u grupi:

“Svi sudionici Eura imaju kvalitetu tako da nas očekuju tri teška meča već u samoj grupnoj fazi. Na startu ćemo se sastati s Danskom koju smo pobijedili u elitnom kvalifikacionom krugu. Bez obzira na to, znamo da je to odlična ekipa i možda nam bude i najteži protivnik u Engleskoj. Belgija je uvijek kvalitetna u svim kategorijama. Irci igraju tipičan otočki nogomet i možda bismo s njima najlakše mogli da se nosimo. To ne znači da su loši, daleko od toga, ali i mi vrijedimo i nadamo se da ćemo to pokazati toekom Eura”, rekao je Džidić.

Najnovije

Dodik najavio novu sjednicu: Ukinuti OS BiH, VSTV i UIO; približeni stavovi s Milanovićem

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da treba povući ranije date saglasnosti Republike Srpske za formiranje Oružanih...