Nenad Džidić, trener golmana U-17 reprezentacije BiH: Odgovorit ćemo izazovima na Euru na najbolji način

Preporučujemo

U-17 reprezentativci Bosne i Hercegovine su u zeničkom Trening kampu već odradili dva treninga u sklopu priprema za šampionat Starog kontinenta.

 Trener golmana Nenad Džidić govorio je o značaju plasmana na ovo veliko takmičenje:

 

“Velika stvar za nas trenere, za NS/FS BiH, ali i državu Bosni i Hercegovinu da imamo već treću generaciju igrača koja se plasirala na Evropsko prvenstvo. Već imamo dosta iskustva na tom takmičenju i vjerujem da će nam nastupi na prethodna dva biti od koristi sada u Engleskoj. Znat ćemo da adekvatno odgovorimo svim izazovima koje nosi EP”, rekao je Džidić i osvrnuo se na protivnike BiH u grupi:

“Svi sudionici Eura imaju kvalitetu tako da nas očekuju tri teška meča već u samoj grupnoj fazi. Na startu ćemo se sastati s Danskom koju smo pobijedili u elitnom kvalifikacionom krugu. Bez obzira na to, znamo da je to odlična ekipa i možda nam bude i najteži protivnik u Engleskoj. Belgija je uvijek kvalitetna u svim kategorijama. Irci igraju tipičan otočki nogomet i možda bismo s njima najlakše mogli da se nosimo. To ne znači da su loši, daleko od toga, ali i mi vrijedimo i nadamo se da ćemo to pokazati toekom Eura”, rekao je Džidić.

Najnovije

Uhapšena potpredsjednica Evropskog parlamenta Eva Kaili zbog korupcije, isključena iz stranke

Potpredsjednica Evropskog parlamenta grčka političarka Eva Kaili uhapšena je u okviru istrage za korupciju. Prema još nepotvrđenim informacijama 15 političara...