Netanyahu razgovarao s Putinom: Spočitao mu opasnu saradnju s Iranom i antiizraelske stavove

Preporučujemo

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu razgovarao je s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom o ratu u Gazi i situaciji u regiji, u, kako je navedeno, 50-minutnom telefonskom razgovoru.

Ured izraelskog premijera (PMO) saopćio je da je Netayahu izrazio svoje nezadovoljstvo stavovima koje su ruski predstavnici u UN- u i drugim forumima izrazili protiv Izraela, kao i da je “snažno kritikovao opasnu saradnju između Rusije i Irana”.

- -

“Premijer je naglasio da svaka zemlja koja bi pretrpjela zločinački teroristički napad kakav je Izrael doživio ne bi djelovala sa ništa manjom snagom”, opisao je ured izraelskog premijera detalje telefonskog poziva.

Ipak Netanyahu nije samo kritikovao, nego je izražena i zahvalnost za napore Rusije da oslobodi izraelskog državljanina s ruskim državljanstvom, dodajući da će “Izrael upotrijebiti sva sredstva, politička i vojna, da oslobodi sve otete”.

“Premijer Netanyahu zatražio je da Rusija izvrši pritisak na Crveni križ u korist posjeta i lijekova za naše otete”, zaključuje se u saopćenju.

Najnovije

SIPA uhapsila jednu osobu po potjernici Interpola

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u Sarajevu u saradnji sa Službom za poslove...