Neugodno iskustvo Zadranke u autobusu: Vozač prijetio da će prditi, drugi se hvalio svojom “veličinom”

Preporučujemo

Zadranka Stanka Vitlov tvrdi kako je doživjela iznimno neugodnu situaciju u jednom od autobusa prijevozničke kompanije Autotrans.

65-godišnjakinja je za Index.hr opisala vulgarno ponašanje dvojice vozača autobusa. Osim neprimjerenih primjedbi vozača, kaže kako je svjedočila drskom ponašanju djelatnika Autotransa koji su je odbili voziti, iako je uredno platila autobusnu kartu i rezervirala sjedište. Također, kaže kako je uputila prigovor i fotodokumentaciju mailom na reklamacije i gospodinu Kulašu (članu Nadzornog odbora), ali kako nije sigurna da će išta poduzeti.

- -

Sjedalo iza vozača

“Dana 17. veljače u 10 i 30 sati trebala sam putovati iz Zagreba u Zadar busom Autotransa, registracijskih oznaka RI 783-TV. Dan prije sam na kolodvoru rezervirala sjedalo (6 kn) i dobila broj 3. Oko 10,15 sati ušla sam u bus, potražila sjedalo broj 3, odmah iza suvozača, i stavila torbicu i jaknu na to sjedalo, odmah iza suvozača. Istog trenutka me vozač grubim tonom upozorio da se maknem od tamo i da odem iza u kabinu. Nisam imala ništa protiv, mjesta je bilo, ali sam upitala zašto. Odgovor vozača ulazi u anale Autotrans pristojnosti: ‘Zato jer ja mogu prdnuti, pa to vama može smrditi, a možete prisluškivati moje privatne razgovore’.

Zapanjena, pokupila sam stvari, maknula se tri reda niže a dok sam ustajala u mom neposrednom prisustvu vozač je rekao suvozaču: ‘to su one babe koje nisu dobile jednu stvar, pa se sad iživljavaju. Ali, ja sam sad iznerviran, ne mogu i neću voziti, vozit ću vam osmice po cesti i sad izvlačim karticu. Ni ja, niti moj suvozač vas neće voziti’. Na to je stvarno izvukao karticu iz volana i napustio bus. Dok sam razmišljala hoće li me možda i na silu izbaciti (mladi momak, a ja imam 65 godina) te da li da zovem policiju, on se vratio i krenuo.

“Veličina neke druge stvari”

- -

Suvozač je pri sakupljanju karata dao i neke reklamne letke, a na moje pitanje ima li na njima kontakt telefon firme odgovorio da ima tu njegova veličina cipela i još jedne druge stvari.

Nemajući povjerenja u ovu i ovakvu firmu za suvisao odgovor i traženu ispriku i sankcije, ovo upućujem na sve medije i Ministarstvo prometa i tražim da se ovakvog prijevoznika i osoblje makne s ceste”, ispričala je Stanka.

Stanka Vitlov je ispričala kako se nakon toga “šćućurila u autobusu”. Dodaje kako je od straha jedva izašla na stajalištu kod Macole protegnuti noge. Bojala se da će joj se nešto dogoditi.

Također, Zadranka je rekla da je uputila reklamaciju Autotransu. Požalila se na incident u autobusu, a kaže da je zauzvrat od njih dobila kratak odgovor u Messengeru, u kojem kompanija tvrdi da će uskoro biti objavljeno očitovanje.

Novinari su kontaktirali Autotransom, a oni su rekli kako su u komunikaciji sa Stankom još od njenog prigovora. Osim toga, pokrenuli su postupak protiv obojice vozača.

Izvinjenje

“Slijedom Vašeg upita o događaju koji se zbio dana 17.02. na našem polasku iz Zagreba za Zadar u 10:30, prije svega željeli bi izraziti veliko žaljenje zbog neugodnosti koje je gospođa Stanka Vitlov doživjela prilikom vožnje u našem autobusu. Na pritužbu putnice zaprimljenu pisanim putem dana 19.02. u 13:20 promptno smo reagirali i telefonski kontaktirali gospođu. Također, u međuvremenu smo pokrenuli stegovni postupak protiv obojice vozača radi utvrđivanja svih činjenica o događaju. Gospođi ćemo u najkraćem mogućem roku odgovoriti na prigovor pisanim putem.

Ovim putem želimo se još jednom ispričati našoj putnici gđi. Stanki Vitlov. Ističemo da je zadovoljstvo putnika jedno od temeljnih vrijednostima našeg poslovanja te ćemo u skladu s time i u ovom slučaju postupiti”, stoji u odgovoru Autotransa na Indexov upit.

Najnovije

Bećirović uoči puta za New York: Istina i presude se ne mogu sakriti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i član Željko Komšić sutra putuju u New York. Tamo će u četvrtak...