Nevolje sa Štetinim trolejbusima iz Bjelorusije: U vožnji pao nosač i razbio šoferšajbu automobilu!

Preporučujemo

U Sarajevu se dogodila nova nevolja sa trolejbusima nabavljenim iz Bjelorusije. Naime, na Skenderiji je došlo do nesreće kada je sa trolejbusa, za čiju nabavku se javno hvali Adnan Šteta, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo, spao nosač i pao na automobil marke Volkswagen Passat. Nosač trolejbusa je razbio šoferšajbu na automobilu i načinio veliku materijalnu štetu.

– Imamo prijavljenu nesreću u ulici Terezija. Učestvovala su dva vozila, načinjena je materijalna šteta – rečeno je za portal “Avaza” iz operativnog centra MUP-a KS.

Podsjetimo, novi trolejbusi koje je Vlada Kantona Sarajevo sa Edinom Fortom na čelu kupila u Bjelorusiji, pušteni su u promet 20. maja, ali prvog dana su se pojavili problemi.

Naime, tada je jedan od trolejbusa “zapeo” kod džamije Kralja Fahda i ostao u kvaru. Građani Sarajeva su u nevjerici gledali šta se dešava. Jedan je ironično rekao kako “ne mogu da voze uzbrdo, te da su najbolji kada idu nizbrdo”.

Podsjetimo, ove trolejbuse Vlada KS, s Edinom Fortom na čelu, kupila je u Minsku. U januaru prošle godine potpisan je ugovor za 25 novih trolejbusa, a krajem godine je naručeno i dodatnih 10. Ugovor za prvih 25 trolejbusa iznosi 14.014.914 eura, a za dodatnih deset 5.569.900 eura.

Najnovije

Održano pripremno ročište po Dodikovoj tužbi protiv Davora Dragičevića

Na banjalučkom Osnovnom sudu održano je pripremno ročište po tužbi Milorada Dodika protiv Davora Dragičevića, oca ubijenog Davida Dragičevića kojeg je predsjednik SNSD-a tužio...