Nezavisni blok i Narod i pravda opredijeljeni za predizbornu i postizbornu saradnju

preporučujemo

Predstavnici stranaka Narod i pravda i Nezavisni blok održali su danas sastanak na kojem se razgovaralo o modalitetima međustranačke saradnje, a delegacije su predvodili predsjednici Elmedin Konaković i Senad Šepić. Ovaj sastanak je nastavak ranijih međustranačkih dogovora o predizbornoj i postizbornoj saradnji i podršci, a na kojima su prisustvovali i predstavnici drugih političkih subjekata.

Dogovoreno je da se prijedlog zajedničke izjave o predizbornom djelovanju, nastupu i podršci na Opštim izborima 2018. i postizbornoj saradnji uputi na stranačke organe, kao i da se ponudi i drugim političkim strankama na usvajanje.

Osnovni principi ove izjave su težnja ka modernoj državi zasnovanoj na bosanskohercegovačkoj tradiciji i evropskim vrijednostima, a prioriteti djelovanja će biti: nova ekonomska politika i zapošljavanje; obrazovanje kao stub razvoja društva; pravna država i borba protiv korupcije; kao i nova populacijska politika koja će omogućiti oslobađanje naših potencijala i budućim generacijama osigurati prosperitetno mjesto za život.

Pročitajte:  Urnebesno: Član NiP-a stranicu "SDA Konjic" preimenovao u "Prodaja koka nosilja"

Najnovije

Sarajevski aerodrom želi privući kompaniju Emirates

Sarajevski aerodrom se nada da će privući jednu od najvećih svjetskih aviokompanija, Emirates, da pokrene letove za Bosnu i...