Passatom pokušao pregaziti policajca

Preporučujemo

Pripadnici Policijske uprave Trebinje su uhapsili Mlađu Zelenovića (55) iz Gacka koji je vozilom pokušao pregaziti policajca koji je namjeravao da ga zaustavi.

Policajci PU Trebinje su u toku noći, 19/20. april, na magistralnom putu M-6.1 Gacko – Nevesinje, u blizini raskrsnice za mjesto Zalom, kod Nevesinja, pokušali upotrebom svjetlosne i zvučne signalizacije da zaustave passat koji se kretao iz Nevesinja ka Gacku.

- -

“S obzirom, da se vozač oglušio o zakonito naređenje da se zaustavi druga policijska patrola zaustavlja službeno vozilo u desnoj traci i davanjem svjetlosnih signala pokušava da zaustavi putnički automobil. Prilikom nailaska vozač volkswagen passata se vozilom prestrojava u lijevu traku, usmjerava automobil na policijskog službenika, koji u tom trenutku da bi izbjegao direktni udar sklanja se iza službenog vozila, a drugi policijski službenik upotrebljava vatreno oružje u namjeri da zaštiti život kolege”, saopšteno je iz PU Trebinje.

Passat nakon toga udara u službeno vozilo i nastavlja svoje kretanje prema Gacku.

Vozilo je zaustavljeno u blizini raskrsnice za mjesto Lukavice, opština Gacko, kojom prilikom je utvrđeno da je vozač Mlađo Zelenović. Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju događaj je kvalifikovao kao krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene radnje.

Podsjetimo,Zelenović osuđen je pravosnažno u trebinjskom Okružnom sudu na tri godine zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj su poginuli Dragan Pješčić (47) i njegove kćerke Slađana (17) i Dragana (16) iz Lipnika kod Gacka.

- -

Prema navodima u presudi, nesreća se dogodila 26. novembra 2009. godine kada je Zelenović vozeći bager ULT 150 izašao na put u mestu Vrbica kod Gacka. Tada je naišao Pješčić “golfom 2” i udario u bager.

Nakon presude, Zelenović je pobjegao u Srbiju i vratio se u Gackon nakon što je za njim ukinuta interpolova potjernica.

Zbog nesreće koju je izazvao prije devet godina, a u kojoj su život izgubile tri osobe, Zelenoviću je presuđivano tri puta. Na posljednjem suđenju, osuđen na tri godine zatvora, ali je odlukom Ustavnog suda BiH, presuda ukinuta, a predmet vraćen na ponovni postupak.

Najnovije

Hapšenje u Višegradu, pronađena plantaža marihuane

Plantaža marihuane pronađena je na području Višegrada odakle je policija oduzela 43 saksije sa stabljikama kanabisa i više od...