- Advertisement -

Nihad Mujakić ponovo postao član FK Sarajevo

Preporučujemo

Bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Nihad Mujakić vratio se u Sarajevo i potpisao ugovor s Bordo timom, potvrdio je belgijski Kortrijk na zvaničnim stranicama.

Mujakić (23), koji je prošao omladinski pogon Sarajeva i tu pružao najbolje partije tokom karijere, na Koševo se vraća nakon dvije i po godine, koliko je bio član belgijskog Kortrijka.

Ipak, u ovom klubu se nije nametnuo pa je neko vrijeme proveo na posudbama u Hajduku i Waasland Beverenu. Međutim, danas je potvrđeno da potpisuje za FK Sarajevo.

Detalji ugovora još nisu potvrđeni, odnosno na koji način Mujakić stiže na Koševo, ali je transfer potvrdio Kortrijk na zvaničnim stranicama.

Kako je FK Sarajevo imao dosta problema u defanzivi tokom prošle polusezone, a otišao je i standardni prvotimac Numan Kurdić, bilo je neophodno pojačati se na poziciji stopera.
Također, to ne bi trebalo biti sve od FK Sarajevo u zimskom prijelaznom roku, jer je trener Aleksandar Vasoski najavio još novih igrača i poručio je da Upravni odbor aktivno radi na potrazi za pojačanjima.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Efendić: Članove Predsjedništva BiH ne biraju Hrvati, Bošnjaci ili Srbi, nego građani BiH

Predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić oglasio se na svom Facebook profilu povodom rasprava o izbornom sistemu u BiH...