Nova glavobolja za Rođene: Gdje će Velež igrati narednih šest domaćih utakmica Premijer lige BiH?

preporučujemo

 

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine jučer je žestoko kaznio Fudbalski klub Velež, zbog incidenata tokom utakmice 10. kola Premijer lige BiH protiv Borca.

Susret je prekinut u 82. minuti, kada su domaći navijači utrčali na teren, a Rođeni su kažnjeni sa 10.000 KM.

Stadion je suspendovan na šest utakmica, oduzeta su im tri boda, a predsjednik Šemsudin Hasić “izbačen” je iz fudbala na dvije godine.

Definitivno, kad se sve sabere i oduzme, ovo je najveća kazna koja je izrečena nekom klubu u BiH.

Kako je iz Disciplinske komisije FSBiH rečeno za Faktor, mostarski tim narednih šest domaćih utakmica neće moći igrati u krugu od 50 kilometara.

– To znači da po automatizmu otpada stadion Pod Bijelim brijegom u Mostar, kao i Pecara u Širokom Brijegu. Najbliži premijerligaški stadion na kojem mogu igrati je Police u Trebinju, kao i stadioni u Sarajevu – objasnili su nam iz Disciplinske komisije FSBiH.

 

Naravno, osim stadiona u Trebinju i Sarajevu, Velež će imati pravo da izabere i neki treći stadion u našoj zemlji, ali osnovni uvjet da on ne bude u krugu od 50 kilometar od Mostara.

 

 

Najnovije

Dodik: Zašto je Džaferoviću ukazano onakvo gostoprimstvo u Bijeljini, to pokazuje da se nisko palo

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik nezadovoljan je načinom kojim je član Predsjedništva Šefik Džaferović...