Nova rasvjeta i sistem za sigurnost na stadionu “Asim Ferhatović Hase”

Preporučujemo

Visoki prioritet Općine Centar je dovođenje Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu u stanje da se na njemu mogu odigravati međunarodne utakmice.

S tim u vezi poduzet je niz aktivnosti kako bi se već u predstojećem takmičarskom kalendaru međunarodne utakmice odigravale na olimpijskom stadionu. U proteklom periodu, zahvaljujući sredstvima koja su izdvojili Vlada Kantona Sarajevo i Općina Centar, pokrenuti su radovi na pojačavanju reflektorske rasvjete, ali i na opremanju sobe za centralno upravljanje sistemom sigurnosti na stadionu.

- -

S obzirom da na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ domaće utakmice igra FK Sarajevo načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić ugostio je delegaciju ovog sportskog kolektiva kako bi ih upoznao sa aktivnostima koje se provode.

-Fudbalski klub Sarajevo je jako bitan za Općinu Centar, ali i glavni grad Bosne i Hercegovine. Sportisti i klubovi su najbolji ambasadori naše domovine i to je jedan od razloga zbog kojih Općina Centar snažno podržava vrhunske sportiste i klubove, ali i djecu koja se žele baviti sportom. Općina Centar i Vlada Kantona Sarajevo su izdvojili po 500.000 KM za realizaciju projekta modernizacije stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu. Modernizacija je u toku, a podrazumijeva pojačanje rasvjete na reflektorima i opremanje sobe za centralno upravljanje sistemom sigurnosti na stadionu. U narednom periodu ćemo raditi na uređenju prostora za zagrijavanje rezervnih igrača, te proširenju prostora sa klupama za smještaj stručnih štabova i rezervnih igrača, istakao je načelnik Ajnadžić.

Direktorica FK Sarajevo Sabrina Buljubašić je kazala da ovaj klub prvu domaću utakmicu, u okviru Europa League, igra već 19. jula 2018. godine.

-Stoga nam je jako važno da ispoštujemo sve što je potrebno po UEFA standardima kako bismo bili dobri domaćini. Na sastanku smo dogovorili sa načelnikom Ajnadžićem realizaciju potrebnih aktivnosti, te ćemo zajedničkim djelovanjem nastojati da iste realizujemo na vrijeme. Zahvaljujemo se načelniku Ajnadžiću na velikoj podršci. Mi smo najveći sportski kolektiv koji djeluje na području općine Centar, te nam je podrška jako važna. Nadamo se da ćemo uskoro iznaći i odgovarajuće rješenje za stadion Koševo kada je u pitanju poboljšanje cjelokupne infastrukture, te da ćemo našim navijačima ponuditi bolje uslove za gledanje utakmice, a samim tim i kvalitetniji fudbal, naglasila je Buljubašić.

Najnovije

Miličević: Dodik je nekada SDS klevetao OHR-u, a danas kleveće opoziciju Vladimiru Putinu

Predsjednik SDS Milan Miličević komentarisao je sastanaka predsjednika RS-a Milorada Dodika sa ruskim liderom Vladimirom Putinom. "Dodik je prevazišao sam...