Novalić – Muller: Reformirati zdravstvo i popraviti položaj mladih

preporučujemo

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić susreo se danas s potpredsjednikom Svjetske banke za Središnju Europu i Aziju Cyrilom Mullerom, koji u Sarajevu boravi radi sudjelovanja na konferenciji Europske banke za obnovu i razvoj.

U razgovoru, vođenom u sjedištu Federalne vlade, dominirale su teme o reformi zdravstva i unaprjeđenja položaja mladih.

Svjetska banka bi, kazao je premijer Novalić, trebala biti uključena u reformu zdravstvenog sektora, ne samo zbog financijskih razloga, nego i zbog autoriteta kojeg posjeduje, što je možda i bitnije.

Prema riječima potpredsjednika Mullera, Svjetska banka se želi fokusirati na ovo pitanje, a njezini stručnjaci su već dijagnosticirali ključne probleme u zdravstvu.

Kada je riječ o mladima, pitanje njihovog statusa jedan je, kazao je Novalić, od prioriteta Vlade Federacije BiH, a rješavanje problema ove populacije je neodvojivo od ekonomskog napretka u cjelini.

Federalna vlada će nastaviti davanje potpora zapošljavanju mladih, te njihovom stambenom zbrinjavanju. Premijer FBiH je podsjetio da je Vlada lani osigurala 20.000.000 KM za dodjelu povoljnih stambenih kredita za mlade, a u ovogodišnjem proračunu taj je iznos veći za još sedam milijuna KM. Namjere su, takođe, da bude osigurana i potpora kroz porodiljski fond.

Također, jedan od ciljeva Vlade je i ustanovljavanje novog federalnog ministarstva u čijoj bi nadležnosti bila pitanja obitelji i mladih.

Najnovije

Tviteraši pozvali Čovića da čestita Veležu, a zatim ga ošišali

Nakon sinoćnje historijske pobjede Veleža u utakmici protiv grčkog AEK-a, na društvenim mrežama zavladalo je totalno ludilo.  Na društvenoj mreži...