Novalić: Pitanje izbjeglica je pitanje solidarnosti

Preporučujemo

Premijer FBiH Fadil Novalić oglasio se povodom zaustavljanja konvoja sa migrantima koji su iz Sarajeva krenuli prema Mostaru.

Reakciju premijera FBiH Fadila Novalića prenosimo u cjelosti:

“Iskreno sam iznenađen i zatečen današnjim događajima na području opštine Konjic u trenutku kada je država Bosna i Hercegovina pronašla rješenje da ove napaćene ljude smjesti i zbrine na human i odgovoran način.

Vjerujem da upravo građani Bosne i Hercegovine najbolje prepoznaju nesreću ovih ljudi i zato, i kao čovjek i kao premijer, naprosto ne shvatam današnja zbivanja kao ni razloge zbog kojih je do njih došlo.

Želim da organima u Bosni i Hercegovini, a što su i organi kantona, poručim da pitanje ovih izbjeglica, među kojima ima starijih osoba, žena i djece, ne smijemo podvesti pod administrativne procedure, jer je to pitanje solidarnosti, brige za drugoga i humanosti.

Nadam se da ćemo svi zajedno naći najbolje rješenje da ovim ljudima, koji su sada u velikoj potrebi, pomognemo, kaže se u izjavi Federalnog premijera Fadila Novalića”, navodi se u reakciji Novalića.

Najnovije

Gdje nestaje novac: Revizori utvrde rasipanje, tužilaštva ne istražuju

Nenamjensko trošenje budžetskog novca u javnosti se percipira kao oblik korupcije. Upravo s ciljem ukazivanja na nenamjensko toršenje javnog...