Novi bošnjački pokret pružio podršku kandidaturi Senada Šepića za člana Predsjedništva BiH

preporučujemo

Nezavisni blok i Novi bošnjački pokret potpisali su danas zajedničku izjavu/sporazum o saradnji i podršci na Opštim izborima 2018. godine. Sporazumom je iskazana i podrška kandidaturi Senada Šepića za člana Predsjedništva BiH. Stranke potpisnice su na temelju pozitivnih bosanskohercegovačkih i evropskih vrijednosti opredijeljene za izgradnju moderne države BiH i njenih efikasnih institucija, za novu ekonomsku politiku – društvo sposobnih a ne podobnih, poštivanje pravne države i borba protiv korupcije, kao i vraćanju morala i etičkih vrijednosti u politiku.

Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić je izjavio: ”Mi gradimo srednji politički put, širokog političkog centra i okrenuti smo saradnji sa svim političkim subjektima koji vide da zajedno možemo pomiriti nacionalno i građansko i gdje će naš fokus biti na rješavanju stvarnih životnih problema. Mi smo okrenuti zapošljavanju ljudi, pravnoj državi, ravnomjerno razvijenoj i evropskoj BiH koja gleda u budućnost i u tom smislu smo prepoznali kompatibilnost sa idejom Novog bošnjačkog pokreta”.

”Mi vidimo u Nezavisnom bloku dobrog partnera, koji zagovara vrijednosti srednjeg puta i političkog centra kojem i Novi bošnjački pokret pripada. Senad Šepić je čovjek koji živi i čuva identitet našeg naroda, a opet u potpunosti je otvoren prema Evropi i svijetu gdje ima veliki broj prijatelja i poštovatelja. Teme kojima se bavi Šepić su životne, okrenute svakom čovjeku i budućnosti te stoga smo uvjereni da je on najbolji kandidat za Predsjedništvo BiH i ima našu punu podršku”, izjavio je predsjednik Novog bošnjačkog pokreta Mirsad Ćosić.

Najnovije

U Bosni i Hercegovini još 82 osobe pozitivne na koronavirus

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini su registrovana 82 slučaja zaraze koronavirusom, a nije bilo novih smrtnih...