Novi plan prodaje živiničkog Konjuha: Moguća podjela imovine vrijedne 47 miliona KM

Preporučujemo

Novi plan za prodaju fabrike namještaja Konjuh u Živinicama podrazumijeva cijepanje 59 duluma zemljšta, na proizvodni dio i na građevinsko zemljište.

Stečajni upravnik Hajrudin Kunalić rekao je da je podnijet zahtjev nadležnoj službi za imovinsko-pravne poslove Općine Živinice, a urađeni su snimci s prijedlogom cijepanja zemljšta – Međutim, nailazimo na poteškoće. Nisu nas odbili rješenjem, nego su nas obavijetili da ne mogu zbog prostornog plana – kazao je Kunalić.

- -

Kunalić smatra da će se fabrika tako lakše prodati. Kaže da je do sada bilo zainteresovanih kupaca, ali da su odustali zbog previsoke cijene. Na narednoj, četvrtoj prodaji, koja je zakazana za 19. mart cijena je za 10 posto manja od prvobitno procijenjene vrijednosti Konjuha, te sad iznosi nešto više od 47 miliona KM.

– Cijena je sada niža od obaveza, one su oko 52 miliona KM – rekao je Kunalić, te dodao da se prodajom može povezati staž radnicima. Uvezivanjem staža, smatra Kunalić, mirnije bi se moglo pregovarati oko prodaje proizvodnog dijela Konjuha u kojem trenutno proizvodnju održava 30-tak radnika.

Minimum rada drži u životu ovu fabriku sa tradicijom u proizvodnji namještaja koja traje skoro 100 godina, jer je i želja stečajnog upravnika da Konjuh nastavi proizvodnju kancelarijskog i trpezarijskog namještaja, piše ekapija.ba

Najnovije

Izdate preporuke poslodavcima: Savjetuje se prekid rada na otvorenom između 12 i 17 sati

Uz toplotni val koji je zahvatio Bosnu i Hercegovinu, bilježi se značajan porast intervencija. Građanima je savjetovano da izbjegavaju aktivnosti...