Novo saslušanje prijatelja Mateja Periša: Dvije su verzije onoga što su rekli

Preporučujemo

Hrvatski policajci od petka ispituju prijatelje nestalog Mateja Periša koji su u noći kada je nestao bili sa njim. Oni su po povratku iz Beograda bili pozitivni na koronavirus i sada su, nakon prestanka samoizolacije, pozvani na ispitivanje u Split.

Njih se ispituje u svojstvu građana radi davanja obavijesti, a kako je već prije rečeno, ni na koji način se ne dovode u vezu s Matejevim nestankom. Svi su oni i poligrafski testirani i prošli su “detektor laži”, ali sasvim je moguće da i nakon ispitivanja u Splitu budu podvrgnuti istom testu.

Oni na njega ne moraju pristati, niti se rezultat tog testa može koristiti kao bilo kakav dokaz, ali može biti indicija.

DVIJE VERZIJE DOGAĐAJA

Hrvatska policija sasvim sigurno raspolaže svim iskazima koje su oni dali istražiteljima u Beogradu i to će im sigurno biti i smjernice prilikom ispitivanja.

Podsjećamo, dvije su verzije onoga što su oni rekli o razlogu Matejeva odlaska iz kluba. Prema jednoj to je bio odlazak na toalet, ali oni fizički nisu vidjeli kada je napustio klub, do toga da ne znaju razlog njegova odlaska.

To je sigurno nešto što će policija od njih nastojati rasvijetliti i svaku eventualni prijepor u njihovim iskazima policija će nastojati razjasniti. Kad je riječ o potrazi u Srbiji, i dalje se pretražuje tok Save i Dunava, posebno područje oko Velikog ratnog otoka. Nažalost, i dalje nema ishoda potrage koja će u subotu ući u 16. dan. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u četvrtak je u intervjuu RTS-u kritizirao i pisanje vladinih medija o slučaju nestanka Mateja Periša, prenosi.

POMOĆ KOJA OMETA

Potraga za Matejem Perišem ušla je u 18. dan, a u pronalaženju nestalog Splićanina pored policije, žele da pomognu i građani, koji posljednjih dana, može se reći, ometaju istragu jer policiji, vjerovatno nesvjesno, iz želje da slučaj bude što prije riješen, daju lažne dojave.

Tako je prethodnih dana policija dobila dojavu da je nađen leš muškarca kod Bijele stijene.

Odmah su tamo upućene brojne patrole, ali nije nađeno nikakvo tijelo, rekli su iz policije pa dodali da su građani prijavljivali da su Mateja videli u Rumi, javnoj kući, tunelima Španskoj kući.

– Policija je sve ove dojave uzela u razmatranje, jer je veoma važno da istraga bude obavljena do detalja, ali se provjerom svih tih informacija građana, pokazalo da su sve bile netačne, navode oni.

Otac Mateja Periša i dalje je u Beogradu i u kontaktu je s istražiteljima. Srbijanska policija objavila je rekonstrukciju kretanja Mateja Periša, ali još nije poznat razlog njegova odlaska iz kluba i je li ušao u rijeku, iako za to policija tvrdi da ima neke indicije, ali zasad s njima još ne izlazi u javnost.

Najnovije

Teška nesreća u Velikoj Kladuši, muškarac stradao u svom dvorištu

U teškoj saobraćajnoj nesreći u kladuškom naselju Vejinac, Gornji Purići, jedna osoba smrtno je stradala. Kako javlja Radio Velika kladuša,...