Novorođenče helikopterom prebačeno iz Sarajeva za Beograd

preporučujemo

Na zahtjev Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), helikopter za hitnu medicinsku evakuaciju Oružanih snaga BiH (MEDEVAC) je danas 2018. godine izvršio hitni transport bolesnog novorođenčeta, iz Sarajeva u Institut za majku i dijete u Beograd – Republika Srbija.

Hitna medicinska evakuacija je izvršena u skladu sa propisanim skraćenim procedurama za navedene slučajeve uz prethodno dobivanje potrebne saglasnosti za let helikoptera OS BiH izvan granica BiH, koja je osigurana u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova BiH.

Oružane snage BiH su, kao i bezbroj puta do sada navedene zadatke pravovremeno i uspješno izvršile te će i dalje u okviru raspoloživih kapaciteta i resursa biti u stalnoj pripravnosti za pružanje asistencije civilnim organima vlasti u BiH i time dati svoj puni doprinos u izvršavanju ovog, zakonom propisanog zadatka, navedeno je u saopćenju Ministarstva odbrane BiH.

Najnovije

Mijatović poručio Kalabuhovu: Vi ste gost u ovoj zemlji, morate poštovati domaćina

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović uputio je pismo Igoru Kalabukovu, ambasadoru Rusije u BiH povodom reakcije ambasade Ruske Federacije...