Džeko: San nam je da uđemo u finale Lige prvaka, nadam se da neću ostati na šest golova

Preporučujemo

Napadač Rome i kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko briljirao je u uzvratnom meču četvrtfinala Lige prvaka protiv Barcelone. Po izboru portala Football Italia on je igrač utakmice.

Roma je u Rimu slavila sa 3:0 i tako uspjela stići rezultat iz prve utakmice na Camp Nou od 4:1 za Katalonce.

U izjavi Džeko kaže da je poznata činjenica da su u žrijebu svi priželjkivali upravo Romu.

“Na kraju dobila nas je Barcelona i vjerujem da su bili zadovoljni zbog toga. Mi iskreno nismo bili zadovoljni što smo za protivnika dobili jednu od najboljih ekipa na svijetu, ali jučer se još jednom pokazalo da je lopta okrugla i da je sve moguće. Odigrali smo jednu od najboljih utakmica. Teško je igrati protiv njih, jer ako im daš loptu teško da ćeš se naigrati. Sinoć to nije bila ta Barcelona, mi smo od prve minute igrali presing i u zadnjih godina nikada nisam vidio Barcelonu ovako nemoćnu. Mislim da nam je prvi go koji smo dao nam je snagu kao i publika koja je bila odlična”, kaže Džeko.

Naš kapiten i Romin heroj ističe da su sve ekipe koje su u polufinalu Lige pravka tamo zasluženo.

“Što se tiče želja za polufinalni meč moram reći svi su zasluženo tu i nema više favorita. Mislim da će se o Romi više pričati nego je to bilo prije utakmica s Barcelonom. San je da idemo u finale. Poslije toliko velikih dobrih utakmica koji smo odigrali pokazuje da imamo snagu i da možemo doći do cilja a to je finale. Dao sam šest golova u Ligi prvaka i to je najbolji učinak moj u ovom takmičenju, ali ja se nadam da neću ostati na tome, jer ima još utakmica” dodao je Džeko.

Najnovije

Mehmedović otkrio da li će napustiti SDA pa poručio: Bakir ne bi imao šanse sa ozbiljnim protukandidatom

Prije sedam dana Šemsudin Mehmedović je podnio prijavu o kandidaturi za predsjednika SDA koji je biran na 8. Kongresu...