Obavljen KDZ pregled: Dojave o bombama u policijskim stanicama u Kantonu Sarajevo lažne

Preporučujemo

Nakon što su večeras upućene dojave da su postavljene bombe u tri policijske stanice u Kantonu Sarajevo, policija je do sada obavila KDZ pregled u dvije stanice, te je utvrđeno da se radi o lažnim dojavama, kazao je za Klix.ba glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

 

“Javnost ćemo upoznati o rezultatima svih KDZ pregleda, ali za pretpostaviti je da se, također, radi o lažnim dojavama”, rekli su nam iz Odjeljenja za odnose sa javnošću Uprave policije MUP-a KS.

VRŠE SE PROVJERE

Dojavljeno da su postavljene bombe u tri policijske stanice u Sarajevu, u toku pregled objekata

O svemu su upoznati i dežurni tužitelji Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, pod čijim nadzorom policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo poduzimaju mjeri i radnje na identifikaciji osoba koja se dovodi u vezu sa ovim lažnim dojava i izvršenjem krivičnog djela “Izazivanja opće opasnosti”.

 

“Napominjemo da građani nemaju razloga za uznemirenost, radi se o, do sada utvrđenim lažnim dojavama, uz napomenu da Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo poduzima sve neophodne mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području Kantona Sarajevo, te su naši policijski službenici na terenu i usluzi građanima, shodno svojim zakonskim ovlastima”, kazali su.

Najnovije

Pod lupom: SDP, HDZ i SNSD ne mogu sami raditi na izmjenama Izbornog zakona

Koalicija "Pod lupom" reagovala je na najavljeni proces izmjena Izbornog zakona BiH, za koji je navedeno da će na...