Od ponedjeljka nestabilno vrijeme u BiH

Preporučujemo

U Bosni i Hercegovini u subotu će vrijeme biti pretežno sunčano i vruće. Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) u poslijepodnevnim satima uz umjeren razvoj oblačnosti na području Krajine se mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom, javlja Anadolija.

Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38, na jugu Hercegovine i do 40 stepeni Celzijusa.

Temperature zraka izmjerene u 8.00 sati: Bjelašnica 14; Srebrenica 15; Sokolac 16; Ivan-sedlo 17; Široki Brijeg 18; Sanski Most i Sarajevo 19; Bihać, Doboj, Livno, Tuzla i Zenica 20; Banjaluka 21; Grude 22; Trebinje 25; Gradačac 26; Mostar 27 stepeni Celzijusa.

U nedjelju će u Bosni umjereno do pretežno oblačno, rijetko može pasti malo kiše. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 24 stepena Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32, na jugu zemlje od 34 do 38 stepeni Celzijusa.

U ponedjeljak meteorolozi u Bosni i Hercegovini najavljuju nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom u drugoj polovini dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18, na jugu zemlje do 23 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32, na jugu zemlje do 36 stepeni.

U utorak će u Bosni i Hercegovini nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom u drugoj polovini dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 30, na jugu zemlje do 34 stepena Celzijusa.

Najnovije

Mađarski general-major preuzima upravljanje EUFOR-om u BiH

Ministar odbrane Mađarske Kristof Szalay-Bobrovniczky potvrdio je da će mađarski general-major Laszlo Sticz preuzeti upravljanje misijom EUFOR-a u Bosni...