Pripadnici Islamskog džihada ispalili više od 100 raketa prema Izraelu: Ovo je samo početak

Preporučujemo

Nakon što su Izraelske odbrambene snage (IDF) danas izvršile napad na Gazu i tom između ostalog ubile vođu organizacije Islamski džihad Palestine, pripadnici ove terorističke organizacije pokrenuli su niz raketnih napada na Izrael.

Kako su naveli iz ove orgaizacije, u znak osvete zbog ubistva komandanta, pripadnici Islamskog ždihada ispalili su preko 100 raketa na južne i centralne dijelove Izraela.”Glasnogovornik organizacije naveo je kako grupa preuzima odgovornost za večerašnje raketne napade te navode da je to samo početak”, piše The Times of Israel.

Povodom raketnih napada na Izrael oglasila se i vojska ove države te su naveli kako je skoro polovina ovih raketa pala u Pojas Gaze.”IDF navodi da je 46 raketa prešlo granicu te da je 33 presreo sistem protivzračne odbrane Iron Dome. Ostale su pale na otvorene površine i nema povrijeđenih”, navode izraelski mediji.

Podsjetimo, IDF je izvršio raketne napade na Pojas Gaze te su između ostalog ubili Taysira al-Jabarija, komandanta Islamskog džihada.

Ministarstvo zdravlja u Gazi saopćilo je da je najmanje osam osoba ubijeno, uključujući al-Jabarija i petogodišnju djevojčicu. Najmanje 44 osobe su ranjene.

Najnovije

Naredne sedmice počinje suđenje Dodiku i Lukiću, a Sud izriče presudu Cikotiću

U Sudu Bosne i Hercegovine u srijedu, 6. decembra, planiran je početak suđenja početak suđenja Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike...