Odluka tek iza praznika: Dudaković ostaje u pritvoru

preporučujemo

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, prema Sudu BiH, tokom dana uputit će prijedlog za određivanje mjere pritvora za svih 13 osumnjičenih koji su lišeni slobode.

Razlozi za prijedlog pritvora opisani su u članku 132. tačka b) ZKP BiH, odnosno zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Kontaktirali smo Asima Crnalića koji zastupa Atifa Dudakovića koji nam je rekao da će odluka o pritvoru za Dudakovića biti donesena tek iza praznika, a do tada se Dudaković nalazi u pritvoru.

“Nema novih informacija i neće se odlučivati do tamo iza praznika. Ne mora odlučiti Sud, može i Tužiteljstvo naložiti vještačenje, pa onda će sud donijeti odluku, a za sve to vrijeme Dudaković se nalazi u pritvoru”, rekao je kratko u razgovoru za Index Asim Crnalić, advokat Atifa Dudakovića.

Najnovije

Žrtvama ratnih zločina se prijeti oduzimanjem imovine

Velikom broju žrtava ratnih zločina, bivših logoraša, žrtava torture, seksualnog nasilja u ratu i porodica nestalih i ubijenih lica,...