Određen pritvor Bojanu Roguljiću i Nedeljku Luburi

Preporučujemo

 

Sud Bosne i Hercegovine je u predmetu Veljko Ugrenović i drugi prihvatio prijedlog Tužilaštva Bosne i Hercegovine i donio rješenje kojim je prema osumnjičenima Bojanu Roguljiću i Nedeljku Luburi određen pritvor od mjesec dana.

Pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove važne za krivični postupak, utjecati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače i bojazni da će ponoviti krivično djelo.

Bojan Roguljić i Nedeljko Lubura osumnjičeni su da su počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima krijumčarenje lica, pomoć počinitelju poslije učinjenog krivičnog djela, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

Podsjetimo, visoki funkcioner MUP-a Republike Srpske Nedeljko Lubura i Bojan Roguljić, sin banjalučkog biznismena Slavka Roguljića, uhapšeni su zbog organizovanog kriminala.

S obzirom na to da je Lubura policijski službenik Službe za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-a, on će biti suspendovan i protiv njega će biti podnjet zahtjev za sprovodjenje unutrašnjeg postupka.

Lubura i Roguljić se sumnjiče da su umješani u skrivanje jednog od članova „škaljarskog“ narko klana, za kojim je raspisana crvena potjernica Interpola.

Najnovije

EU uvodi jedinstveni priključak za punjenje za sve pametne telefone

Evropski parlament (EP) odobrio je zakon prema kojem će do kraja 2024. biti obavezna upotreba USB-C priključaka za punjenje...