Održan Kup BiH u streljaštvu: Sarajevo najuspješnije, Bjelošević i Jovičić postavili rekorde

preporučujemo

Proteklog vikenda je u streljani Sportske dvorane “Goran Čengić” u Sarajevu, a organizaciji Streljačko streličarskog klub Željezničar održan Kup Bosne i Hercegovine u streljaštvu za 2021. godinu za seniorske kategorije.

Najuspješniji su bili takmičari Streljačkog kluba Sarajevo koji su osvojili pet titula pobjednika Kupa, sve tri ekipne i dvije pojedinačne.

Nastupilo je više od 80 strijelaca iz dvanaest klubova iz cijele Bosne i Hercegovine, a postavljena su i dva nova državna rekorda.

Segmedina Bjelošević, takmičarka Streljačkog kluba Sarajevo je u disciplini zračna puška pogodila 626,5 krugova, dok je u disciplini zračni pištolj Nikola Jovičić iz SK Geofon upucao 580 krugova.

U gađanju zračnom puškom za seniorke SK Sarajevo (Bjelošević, Onešćuk i Mehmedović) su slavile sa pogođenih 1836,5 krugova ispred takmičarki SK Geofon i SSK Željezničar koje su imale 1824,8 krugova odnosno 1790,6 krugova.

Takmičarke SK Sarajevo su ove godine pored titule pobjednica Kupa osvojile i Državno prvenstvo te Premijer ligu BiH.

Pojedinačno najuspješnija je bila Segmedina Bjelošević koja je imala rezultat od 626,5 krugova. Drugo mjesto osvojila je Nadina Omerbašić (SK Tešanj) sa pogođenih 614,7 krugova, a treće Sofija Kovačević (SK Gefon) sa pogođenih 613,4 kruga.

 

Pročitajte:  Streljački reprezentativci BiH oborili državne rekorde na Grand Prixu u Sloveniji

Najnovije

Evropa na ivici rata: Amerikanci tvrde da Rusi svakog trenutka mogu napasti Ukrajinu

Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki izjavila je večeras da Sjedinjene Američke Države (SAD) upozoravaju na mogući napad Rusije na...