Oftalmolog Amila Alikadić Husović i radiolog Besima Hadžihasanović vraćaju se u KCUS

preporučujemo

Prof. dr. Amila Alikadić Husović, oftalmolog i prim. mr. sci. dr. Besima Hadžihasanović, radiolog, od ponedjeljka 02. aprila 2018. godine ponovo počinju raditi u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Obje se u KCUS vraćaju iz privatne prakse, a u ranijem periodu otišle su iz KCUS, saopšteno je iz KCUS-a.

Besima Hasanović

Prof. dr. Alikadić Husović, našu zdravstvenu ustanovu napustila je 2011. godine, a prim. mr. sci. dr. Hadžihasanović prošle godine. Ovo je pokazatelj da se uvaženi stručnjaci ipak odlučuju vratiti u velike sisteme, kao što je KCUS.

Kako kaže prof. dr. Alikadić Husović, ponosna je što će ponovo biti dio KCUS-a, na čijem je čelu prof. dr. Sebija Izetbegović.

„Vraćam se nakon sedam godina na Kliniku za očne bolesti odakle sam i otišla. KCUS je moja baza. Imamo u planu, uz pomoć prof. dr. Izetbegović razvijati refraktivnui dječiju hirugiju te najmoderniju mikorhirugiju po principu jednodnevne hirurgije, kao što to rade najveći svjetski oftamološki centri. KCUS je baza za mlade i ambiciozne stručnjake” rekla je prof. dr. Alikadić Husović.

Pročitajte:  KCUS: Sve PCR analize uradimo u okviru 24 sata

Najnovije

Rusija planira postaviti proruskog vođu u Ukrajinu

Velika Britanija optužila je Kremlj da pokušava postaviti proruskog vođu u Ukrajinu, tvrdeći da su ruski obavještajci u sklopu...