Oglasio se i Dodik nakon izglasavanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Preporučujemo

Generalna skupština UN-a izglasala je danas Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

Oglasio se i Milorad Dodik, predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS, koji se protivio izglasavanju i prijetio razdruživanjem, stava je da je Rezolucija propala i da je UN nije podržao.

- -

– U Generalnoj skupštini UN-a nisu uspjeli da imaju ni natpolovičnu većinu, što govori da je ovo propala Rezolucija o Srebrenici. Blizu 110 zemalja nije glasalo ili je bilo protiv ili uzdržano.
Ovo je propala Rezolucija i to znači da UN nisu to podržale. Njihov naum da Srbima nametnu genocidnost i moralnu diskvalifikaciju nije uspio. Amerikanci će reći da je 84 glasa “za” dovoljno, ali po kojem principu je to dovoljno. Da li je to po demokratskom? Pa nas na Zapadu uče da je demokratska većina ona koja je natpolovična od ukupnog broja. Oni to nemaju. Zašto lažu? – napisao je Dodik na svom nalogu na mreži X.
Inače, u Rezoluciji se ne pominje nijedan narod niti država već su tako “tumačili” Dodik, kao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Najnovije

Bečarević pojasnio šta podrazumijeva dogovor između SBiH-a, SDA i DF-a za lokalne izbore

Almir Bečarević, predsjednik Kantonalnog odbora Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) u emisiji na N1 je pojasnio šta zapravo...