- Advertisement -

Općina Centar pomaže projekat očuvanja starih zanata

Preporučujemo

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić potpisao je protokol o realizaciji granta Udruženju za promociju kulture, edukacije i očuvanje kulturne baštine „Bedem“.

Potpisanim dokumentom Općina Centar će iz svog ovogodišnjeg budžeta izdvojiti 10.000 KM pomenutom udruženju za realizaciju projekta „Mladi čuvari zanata i tradicije“.

O samom projektu tokom potpisivanja protokola govorila je predsjednica Udruženja „Bedem“ Džanela Halidović.

–U narednom periodu namjeravamo pokrenuti promotivnu kampanju posvećenu očuvanju starih zanata u našem gradu. Dobijena sredstva od Općine Centar namjeravamo iskoristiti na promotivni i reklamni materijal, letke i brošure koje ćemo dijeliti u okviru ove kampanje. Ovaj projekat predstavlja nastavak naših višegodišnjih napora na promovisanju značaja starih zanata i koliko je važno da oni opstanu na ovom području. Zahvaljujemo se načelniku Ajnadžiću i Općinskom vijeću Centar na ovoj podršci u promociji starih zanata, objasnila je Halidović.

Udruženje za promociju kulture, edukacije i očuvanje kulturne baštine „Bedem“ nekoliko godina radi na očuvanju tradicija starih zanata, te na unapređenju s ciljem njihovog ekonomskog opstanka, ukazujući na historijski, kulturni i privredni značaj, kao čuvara tradicije grada i države Bosne i Hercegovine.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Efendić: Članove Predsjedništva BiH ne biraju Hrvati, Bošnjaci ili Srbi, nego građani BiH

Predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić oglasio se na svom Facebook profilu povodom rasprava o izbornom sistemu u BiH...