Općina Teslić: Deset osoba osumnjičeno da su oštetili budžet za 3,6 miliona maraka

Preporučujemo

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijske uprave Doboj podnjeli su Izvještaj protiv deset osoba zbog sumnje da su oštetili budžet opštine Teslić za iznos od oko 3.600.000 KM.

“Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu podnesen je protiv devet osoba inicijala M.S. (60), J.P. (71), M.S. (69), S.Đ. (64), B.C. (69), R.Đ. (57), N.P. (66), R.T. (40) i R.Đ. (42) i jednog pravnog lica čije je sjedište u opštini Teslić, zbog sumnje da su počinili krivična djela ‘Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja’, ‘Navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja’, ‘Nesavjestan rad u službi’, ‘Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave’ i ‘Pranje novca'”, navedeno je u saopštenju MUP-a RS.

- -

Kako je navedeno, osobe se sumnjiče da su privrednom društvu iz Teslića omogućila da u parničnom postupku dovede u zabludu nadležne sudove u Republici Srpskoj o vlasništvu nad nepokretnostima, koje su predstavljale državnu svojinu i svojinu drugih fizičkih lica.

“Time je navedeno privredno društvo ishodilo presudu nadležnog suda, kojom je pribavljena protivpravna imovinska korist za ovo privredno društvo, a budžet Opštine Teslić oštećen za iznos od 3.600.000 KM”, saopšteno je iz MUP-a RS.

Najnovije

Miličević: Dodik je nekada SDS klevetao OHR-u, a danas kleveće opoziciju Vladimiru Putinu

Predsjednik SDS Milan Miličević komentarisao je sastanaka predsjednika RS-a Milorada Dodika sa ruskim liderom Vladimirom Putinom. "Dodik je prevazišao sam...