Općoj bolnici prim.dr. Abdulah Nakaš donirana sredstva za kupovinu opreme

Preporučujemo

U prostorijama Općine Centar, u petak 9. februara 2018. godine, potpisan je protokol kojim je iz budžeta ove lokalne zajednice donirano 20 hiljada maraka Općoj bolnici prim.dr. Abdulah Nakaš. Protokol su potpisali, u ime Općine Centar, načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, a u ime Opće bolnice direktor Zlatko Kravić.

Potpisivanju protokola prisustvovali su i savjetnik općinskog načelnika Osmo Babić, Belma Bašović iz Službe za rad, socijalna pitanja, zdravstvo, izbjegla i raseljena lica, Munevera Hodžić iz Službe za privredu i LER, te Fahrudin Kurtović iz Službe za finansije.

Donirana sredstva će biti iskorištena za kupovinu aparata za bodipletizmografiju. Pomoću tjelesnog pletizmografa, pored standardnih plućnih parametara, može se izmjeriti otpor u disajnim putevima, provodljivost disajnih puteva, kao i ukupan volumen pluća i grudnog koša. Aparat automatski prikazuje rezultate ispitivanja, te je na taj način moguće otkriti i najmanje promjene na plućima, kao i identifikovati mjesta i uzroke slabe funkcije.

Prema riječima načelnika Ajnadžića, donacija je nastavak kontinuirane saradnje Opće bolnice i Općine Centar.

-Svake godine Općina izdvoji sredstva za ono što je najpotrebnije ovoj bolnici, a sve sa ciljem poboljšanja usluga za pacijente. Ova donacija je samo dio sredstava koja smo planirali u ovoj godini za vaše potrebe. Nastavit ćemo pomagati Opću bolnicu i u budućnosti, naglasio je Ajnadžić.

Sredstva koja je Općina Centar donirala Općoj bolnici, prema riječima direktora Kravića, podići će kvalitet zdravstvene usluge.

-Općina Centar pomaže našu ustanovu u kontinuitetu i na tome smo jako zahvalni. Mnogo opreme smo nabavili tokom proteklih godina zahvaljujući podršci ove lokalne zajednice. Smatramo da je potrebno, osim nabavke savremene opreme i aparata, ulagati i u specijalizaciju i obuku medicinskih kadrova, a nadamo se da će Općina imati sluha za naše potrebe, naglasio je Kravić.

Posljednja donacija Općine Centar samo je jedna u nizu koje je ova lokalna zajednica predvođena načelnikom Ajnadžićem realizovala u posljednjih nekoliko godina, a sve sa ciljem da se pacijentima pruži kvalitetnija medicinska usluga.

Direktor Kravić je nakon potpisivanja protokola uručio zahvalnicu načelniku Ajnadžiću za višegodišnju pomoć i saradnju Općoj bolnici prim.dr. Abdulah Nakaš.

Najnovije

Bolnice sve krcatije, situacija kritična: Epidemija iz Ukrajine mogla bi se proširiti na cijeli svijet!

Bolnice i zdravstvene ustanove širom Ukrajine posljednjih se sedmica susreću s drastičnim povećanjem infekcija zbog otpornosti na antibiotike, zbog...