Opera NPS nastupa na “Ljubljana festivalu” izvedbom Hasanaginice

Preporučujemo

Ansambl Opere Narodnog pozorišta Sarajevo nastupiće večeras na “Ljubljana festivalu” u Sloveniji.Opera Narodnog pozorišta Sarajevo učestvovaće na jednom od najstarijih i najuglednijih festivala u regionu, izvedbom opere Hasanaginica, Asima Horozića.

Nakon 18 godina od premijere i više od 60 izvedbi, ovu operu će imati priliku da čuje i publika u Sloveniji.

- -

Biće to najbolji završetak sezone Pozorišta, koju su obilježile brojne premijere, gostovanja u zemlji i inostranstvu, potkrijepljene pozitivnim riječima kritičara, rekli su iz Narodnog pozorišta Sarajevo.

U najnovijoj podjeli opere Hasanaginica, u glavnim ulogama nastupaju Leonardo Šarić, Adema Pljevljak- Krehić, Denis Isaković, Amir Saračević, Aida Čorbadžić, Dajana Šegvić, Ivan Šarić, zajedno sa horom Opere i Sarajevskom filharmonijom, a dirigovaće Dario Vučić.

Posljednji put, ansambl Opere NPS nastupio je u Sloveniji prije trideset godina, a o interesu za večerašnju izvedbu svjedoči i podatak da su karte već odavno rasprodate.

Najnovije

OK BiH nagradio Lanu Pudar i Elvedinu Muzaferiju sa po 10.000 KM

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine je nagradio Lanu Pudar i Elvedinu Muzaferiju sa po 10.000 KM za posljednje vrhunske...