Operativna akcija “Kasper II”: Uhapšene dvije osobe, oduzeta tri pištolja i droga

preporučujemo

Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga Uprave policije MUP-a KS jučer su u okviru realizacije operativne akcije “Kasper II” uhapsili dvije osobe, T.P. rođen 1991.godine iz Sarajeva i S.J. rođen 1991.godine iz Hadžića zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Naime, pripadnici MUP-a KS su na osnovu naredbe Općinskog suda Sarajevo i pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo izvršili pretres stana u ul. Kulovića i poslovnog prostora u ul. Šenoina, područje općine Centar Sarajevo i tom prilikom pronašli i uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeli tri pištolja, više paketića koje asociraju na opojne droge kokain, spid, ekstazi…

Istovremeno, također na osnovu naredbe Općinskog suda Sarajevo izvršen je pretres kuće u ul. Donja Raštelica, područje općine Hadžići, a koju koristi lice S.J. i tom prilikom pronašli i uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeli jedan mobitel i više paketića koja asociraju na opojne droge.

O svemu je obaviješten postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lica su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, saopćeno je iz MUP-a KS.

Najnovije

Evropska agencija za lijekove upozorila na nuspojavu vakcine BioNTech/Pfizer: Evo o čemu se radi

Evropska agencija za lijekove (EMA) saopćila je da bi podatke o vakcini protiv COVID-19 proizvođača BioNTech i Pfizer trebalo...