Oprez: Poledica i snježni nanosi otežavaju vožnju

preporučujemo

Niske temperature ovoga jutra pogoduju formiranju poledice na svim vlažnim lokalitetima, a posebno upozoravamo na dionice u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Zaostalog snijega mjestimično ima na putevima preko prevoja, a izdvajamo puteve: Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Sarajevo-Olovo-Kladanj, Livno-Šuica-Kupres, Ljubogošta-Podromanija, Vlasenica-Han Pijesak, Trnovo-Foča i Gacko-Tjentište.

Zbog zaleđenog kolovoza i mjestimičnih snježnih nanosa obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-419 Rakitno-Blidinje.

Na magistralnom putu M-14.1 Bosanska Gradiška-Bosanska Dubica u mjestima Gašnica i Bistrica, zbog izlijevanja rijeke Save saobraćaj je obustavljen za sve kategorije vozila.

Apelujemo na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na brojnim dionicama povećana je opasnost od odrona a izdvajamo puteve: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Briješće na magistralnom putu M-17 Rajlovac-Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na kružni tok (rotor) u ulici Safeta Zajke.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Pročitajte:  Općine Novi Grad Sarajevo:Kartice za podizne stubiće u ispravnom stanju, neometano se može vršiti čišćenje poledice sa pješačkih zona

Najnovije

Aleksandar Vučić: Sačuvat ćemo mir, nikome nije do rata, ali plašim se neodgovornosti i neozbiljnosti zapada. Mislim da su sankcije loša politika

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je komentarišući situaciju u regiji kazao da rata neće biti.   “Sačuvat ćemo mir, nikome nije...