Oslo, Stockholm, Kopenhagen, Malme… nove “mete” sarajevskog aerodroma

Preporučujemo

Veliki skandinavski gradovi poput Osla, Stockholma, Malmea i Kopenhagena iduće su “mete” Vlade KS odnosno Međunarodnog aerodroma u Sarajevu za buduće direktne aviolinije.

Predsjednik Turističke zajednice KS Haris Fazlagić rekao je za Klix.ba da bi uskoro trebao biti raspisan novi javni poziv za aviokompanije kako bi ih podstakli da počnu obavljati redovne operacije sa sarajevskog aerodroma.Kako saznajemo uspostavljeni su kontakti sa skandinavskim kompanijama Norwegian Air i Scandinavian Airlines (SAS).

- -

Plan je da se do kraja ove godine dogovore aranžmani odnosno uspostavi saradnja po principu kakva je već dogovorena sa nove tri aviokompanije.

Turistička zajednica je tako sa 500.000 KM podstakla aviokompanije za otvaranje baze na Aerodromu Sarajevo, nakon čega su se javili Ryanair, SunExpress i Wizz Air.

Ryanair će iz Sarajeva letjeti na pet novih destinacija i to u Geteborg, London, Brisel, Memmingen i Milano. SunExpress će iz Sarajeva pokrenuti letove za Izmir i Antaliju, a WizzAir za Rim, London i Abu Dhabi.

Vlast u Kantonu Sarajevo i Međunarodni aerodrom Sarajevo od proljeća naredne godine planira najmanje deset novih aviolinija iz Sarajeva, a ukoliko bude dogovorena saradnja sa skandinavskim aviokompanijama broj letova će biti i veći.

- -

 

Najnovije

Trivić reagovala na prozivke Dodika, nazvala ga provincijskim spletkarošem i skorojevićem

Predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić osvrnula se na izjave Milorada Dodika u kojima je govorio o njenom radu te...