Osmomjesečna beba najmlađa žrtva izraelskog masakra u Gazi

Preporučujemo

Najmlađa žrtva masakra koje su izraelske snage u ponedjeljak izvele na Palestince tokom demonstracija na granici Gaze je osmomjesečna beba Leyla Enver Gandur.

Izraelske snage usmrtile su nekoliko desetina Palestinaca koji su demonstrirali protiv odluke o premještanju ambasade SAD-a u Izraelu iz Tel Aviva u Jerusalem.

Među smrtno stradalim Palestincima je i osmomjesečna Leyla, djevojčica preminula od posljedica dimnih bombi sa suzavcem, čije je tijelo jučer ukopano.

Njena majka Meryem el-Gandur za Anadoliju izjavila je kako su joj izraelske snage oduzele dijete. Suznih očiju prisjetila se dana kada su organizirani protesti. Dodala je kako djevojčica nije bila na protestima, ali ju je njen brat od 13 godina, bez znanja majke, nosio nani koja živi u blizini mjesta održavanja demonstracija.

Rekla je kako je njena kćerka bila uvijek nasmijano dijete, a za njenu smrt odgovornim smatra Izrael.

Leylina nana Heyam Omer izjavila je kako su okupatorske snage, ne obazirući se na prisustvo djece, protiv palestinskih demonstranata koristile suzavac i bojevu municiju.

“Kada su izraelske snage počele bacati plinske bombe sa suzavcem, željela sam je zaštititi i dovesti kući. Boja lica je bila drugačija. Požurili smo u bolnicu. Ljekari su rekli kako je preminula od posljedica dimnih bombi sa suzavcem”, dodala je.

Omer traži da Izrael odgovara za masakr nad Palestincima koji su mirno demonstrirali.

Izraelske snage na granici Gaze usmrtile su 62 Palestinca koji su demonstrirali protiv odluke o izmještanju američke ambasade iz Tel Aviva u Jerusalem i obilježavali sjećanje na Nakbu (Veliku katastrofu). Na protestima je ranjeno i 3.188 Palestinaca.

Najnovije

U aerodrom u Bihaću uloženo 32.000.000 KM: Pročitajte u kojoj su fazi radovi

Jedan od projekata za koje je Vlada Federacije u posljednjih 10 godina izdvojila mnogo novca je aerodrom u Bihaću....