Oštra reakcija majki Srebrenice na izjavu ministra sigurnosti BiH Nenada Nešića

Preporučujemo

Nakon izjave ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenada Nešića kako je ”1. Mart povod za rat, a ne dan nezavisnosti,” stigla je reakcija iz udruženja Majke Srebrenice i Žepe.

Očito da “naš” Ministar sigurnosti slijedi Ćosićev narativ, ideologa srpske laži i uzrok srpskih genocida i etničkih čišćenja na kraju 20. Stoljeća, definirao je laž.

- -

Pa je tako kazao: “Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utješimo drugoga, lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bijedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode, laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno”, navele su.

“Pravosnažno međunarodno utvrđene činjenice kažu da je 1991. godine u Beogradu napravljen zločinački poduhvat od strane Slobodana Miloševića i srbijanskih dužnosnika, a u kojem su učestvovali i Karadžić, Krajišnik i dr., i napravljen je plan napada na republiku BiH . Tako da je 9. januar 1992. godine ozvaničio već ranije pripremljeno zlo u Beogradu na ovim prostorima” navele su u reakciji na izjavu ministra Nešića.

Najnovije

Izvori tvrde da je Netanyahu odustao od kontranapada na Iran nakon razgovora s Bidenom

Američki predsjednik Joe Biden je navodno odvratio premijera Izraela Benjamina Netanyahua od uzvraćanja napada Iranu, koji je sinoć pokrenuo...