U ponedjeljak u Sarajevo stižu šefovi diplomatije Italije, Austrije i Njemačke

Preporučujemo

U zvaničnoj posjeti BiH u ponedjeljak će boraviti zvaničnici Italije i Austrije. Prema najavi iz Ministarstva vanjskih poslova BiH ministar Elmedin Konaković će 4. marta održati zajednički sastanak sa zamjenikom premijerke i ministrom vanjskih poslova i međunarodne suradnje Republike Italije Antoniom Tajanijem i federalnim ministrom za europske i međunarodne poslove Republike Austrije Alexanderom Schallenbergom.

Nakon sastanka, u atriju Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine bit će održana zajednička konferencija za novinare.

- -

U okviru posjete zamjenika premijerke i ministra vanjskih poslova i međunarodne suradnje Republike Italije Antonia Tajanija u Vanjskotrgovinskoj komori BiH sa početkom u 16:00 sati održat će se Ekonomski dijalog: Italija – Bosna i Hercegovina.

Ekonomski dijalog otvorit će svojim obraćanjima ministar Konaković i ministar Tajani.

Panirano je prisustvo resornih ministara iz Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Prema najavi koja je stigla iz Predsjedništva BiH, članovi Predsjedništva će se sastati saTajanijem i Schallenbergom.

- -

U večernjim satima Predsjedništvo BiH primit će ministricu vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke Annalenu Baerbock.

Najnovije

Izvori tvrde da je Netanyahu odustao od kontranapada na Iran nakon razgovora s Bidenom

Američki predsjednik Joe Biden je navodno odvratio premijera Izraela Benjamina Netanyahua od uzvraćanja napada Iranu, koji je sinoć pokrenuo...