Otkriveno šta je pilot posljednje rekao kontroli leta prije pada aviona u Rusiji

Preporučujemo

Samo desetak minuta nakon što je poletio sa moskovskog aerodroma Domodedovo, avion Saratov Airlinesa An-148 nestao je s radara.

Svih 71 putnika i članova posade poginulo je u padu putničkog aviona Antonov blizu Moskve, prenose ruske novinske agencije, pozivajući se na službe za izvanredne situacije.

- -

“Pronađena je olupina, nema preživjelih”, citira TASS izvore s lista mjesta. Među poginulima su 65 putnika i šest članova posade.

Prema pisanju portala Gazeta.ru, pilot je kontrolorima zračnog prometa prijavio kvar te je rekao kako mora hitno sletjeti u Žukovku. Međutim, to su mu bile posljednje riječi, jer je nakon toga veza sa avionom bila izgubljena.

Letio je prema ruskom gradu Orsku koji se nalazi u regiji Orenburg, na granici s Kazahstanom.

Ruski predsjednik Vladimir Putin izrazio je saučešće porodicama žrtava i najavio temeljitu istragu o uzrocima nesreće. Još uvijek se ne zna šta je uzrokovalo nesreću.

- -

Rusko ministarstvo saobraćaja razmatra nekoliko mogućih uzroka, uključujući loše vremenske uslove i grešku pilota, navodi agencija Interfax.

Najnovije

Sarajka A.S. uhapšena zbog pomaganja počiniocima krivičnog djela

Sarajevska policija večeras oko 20.15 sati uhapsila je 44-godišnju ženu inicijala A.S. iz Sarajeva, zbog sumnje da je pomagala...