Otkud ‘inspektor Dževdet’ sa Erdoganom: ‘Osmica i Izetbegović ga pratili…’

Preporučujemo

Ranko Debevec, suspendirani predsjednik Suda BiH, trese se u državnom zatvoru u Vojkovića u strahu od toga šta će se otkriti u nastavku istrage.

Podaci koji su do sada procurili u javnost u frapantni. Osim što je Debevec uzimao satove i automobile kao ‘poklone’ od strana u postupcima u sudu kojim je rukovodio, Debevec je proganjao uposlenice Suda BiH.

- -

Za to je koristio resurse Suda BiH, od referenta Milisava Pijuka tražio da je uhodi osobe koje su njemu bile interesantne. Debevec se zajedno sa Pijukom i lažno predstavljao kao tajni agent OSA-e imena ‘Dževdet’ tražeći od konobara da slikaju ljude koji ga zanimaju.

Sve se to oktriva, a ono najgore nije ni došlo – podaci sa njegovog trećeg telefona kojeg je krio u gaćama i pokušao ga prokrijumčariti iz prostorija SIPA-e.

Tek kada se taj mobitel ‘raspakuje’ bit će nam jasnije šta je sve radio inspektor Dževdet i s kim je bio u komunikaciji.

Zanimljivu je fotografiju objavio novinar Slobodan Vasković. Na njoj se vidi ‘inspektor Dževdet’ za ručku sa predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom. Vasković sarkastično piše: Bakir I. i Osmica M. ‘pratili’ Erdogana: Predsjednik Turske za istim stolom sa ‘Inspektorom Dževdetom’.

- -

Prema informacijama Raporta, ovaj susret odnosno raspored sjedenja ishodovao je upravo Osman Mehmedagić Osmica, tadašnji šef OSA-e.

Najnovije

Na tržištu BiH: Toksini pronađeni u raženom brašnu porijeklom iz Litve

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje obaviještena...