Otvara se „KNS klub“ u Skenderiji

Preporučujemo

Udruženje za kulturu-Nova svjetlost (KNS) ubuduće će svoje programske aktivnosti realizirati u novom prostoru u „Privrednom gradu Skenderije“, a gdje će djelovati „KNS KLUB“.

Klub će imati primarno funkciju okupljanja članova udruženja i saradnika gdje će u prijatnom ambijentu imati priliku za razgovore i druženje, ali i za kreativne aktivnosti. Prostor će bit multifunkcionalan i koristit  će se za kreativne radionice,promocije knjiga, izložbe slika i drugi kulturni i umjetnički sadržaji,a neki programi bit će prenošeni uživo na facebooku.

- -

Iz KNS-a ističu da se kultura i umjetnost trebaju prilagođavati aktuelnim društvenim kretanjima i trendovima, a što podrazumjeva da se uspostavi konekcija sa socijalnim mrežama i promotivnim mogućnostima koje pruža internet, te da će „KNS KLUB“ biti otvoren za nove ideje u duhu novog, virtuelnog, doba.

Otvaranje „KNS KLUBA“ je u srijedu, 3.4.2019.godine u 14:00 sati, Privredni grad-Skenderija, ul.Terzije bb.

U sklopu promotivnog programa bit će otvorena zajednička izložba i predstavljanje književnog stvaralaštva članova „KNS KLUBA“: Emina Skomoraca, Taiba Kovača, Huseina Ismailovića, Merside Sadiković-Osmanbašić, Velida Bajramovića, Idriza Hodžića, Džabira Sedića i Ibrahima Osmanbašića.

U prigodnom programu učešće će uzeti i prijatelji i saradnici udruženja.

- -

Program otvaranja „KNS KLUBA“ bit će prenošen uživo na facebooku: profil „KNS Sarajevo“.

Svi prijatelje umjetnosti su dobro došli.

Najnovije

Bećirović uoči puta za New York: Istina i presude se ne mogu sakriti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i član Željko Komšić sutra putuju u New York. Tamo će u četvrtak...