Otvaranje prve specijalizirane ateltske sale na području općine Novi Grad

Preporučujemo

U petak, 19.07.2019. godine, u 11:00h, u Centru za edukaciju sport i rekreaciju ‘Safet Zajko’ otvara se prva specijalizirana ateltska sala na području općine Novi Grad Sarajevo.

Općina Novi Grad Sarajevo u 2017. godini potpisala je ugovor, a u 2018. godini provodila aktivnosti Projekta zapošljavanja mladih (YEP) odnosno YEP Inkubator poslovnih ideja koji se realizuje uz podršku Vlade Švicarske.

- -

YEP Inkubator poslovnih ideja realizovan je u saradnji i udruživanju finansijskih sredstava sa njemačkom razvojnom konsultantskom kompanijom GOPA, predstavništvom u BIH koja je implementator Projekta zapošljavanja mladih (YEP), podrazumijevao je implementaciju programa za razvoj poslovnih poduhvata u partnerstvu sa više od 30 lokalnih zajednica (općine, gradovi i kantoni), u okvir kojeg je samo u 2018.godini pokrenuto preko 100 biznisa.

Atletski klub Novi Grad Sarajevo kao jedan od učesnika YEP Inkubatora poslovnih ideja, sa svojom poslovnom idejom pod nazivom „Atletika za sve generacije i varijacije“ je najbolje ocijenjen i od strane stručne komisije koju su činili predstavnici GOPE/YEP, JU Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo, predstavnika Ambasade Švicarske u BiH i predstavnika Općine Novi Grad Sarajevo.

Realizacijom ovog projekta izvršena je sanacija postojećeg objekta i pretvaranja prostora u specijaliziranu atletsku salu potpuno prilagođenu potrebama atletskog kluba Novi Grad.

Najnovije

Veliko nevrijeme praćeno ledom pogodilo Tuzlanski kanton, oštećena vozila, stambeni objekti…

Tuzlanski kanton u večernjim satima pogodilo je nevrijeme praćeno grmljavinom, jakim udarima vjetra i gradom. Najteže su pogođeni Doboj Istok,...