Pad koncentracije zagađujućih materija: Ukinuta Prva epizoda Pripravnost u KS

Preporučujemo

S obzirom na to da je putem automatskih stanica za monitoring kvaliteta zraka zabilježen nagli pad vrijednosti čvrstih čestica u zraku – PM10, te da je od Federalnog hidrometeorološkog zavoda u naredna tri dana prognozirana nestabilna vremenska situacija sa padavinama i vjetrom promjenjivog smjera u sarajevskoj kotlini, ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Čedomir Lukić je, u svojstvu predsjednika Operativnog štaba, a na osnovu Prijedloga Stručnog tijela koordinaciju za primjenu Plana interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka, donio Odluku o ukidanju Prve epizode – Pripravnost u Kantonu Sarajevo.

Odluka podrazumijeva ukidanje svih mjera koje su bile propisane Naredbom o proglašenju epizode “Pripravnost” donešene 26. januara.

Na snazi ostaje primjena kontinuiranih mjera za sprječavanje zagađenja u zimskoj sezoni, propisanih poglavljem IV Plana interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka u Kantonu Sarajevo.

Najnovije

Novi šef Misije BiH pri EU: Protiv države, negator genocida, zagovornik otcjepljenja RS-a…

Odlukom Predsjedništva Bosne i Hercegovine novi šef Misije BiH pri Evropskoj uniji bit će Obrad Kesić, vjerni kadar predsjednika bosanskohercegovačkog...