Maradoni zabranjen ulazak u SAD: Trumpa nazvao budalom i likom iz crtića

Preporučujemo

Diego Armando Maradona nije dobio vizu za ulazak na teritoriju Sjedinjenih Američkih Država zbog uvredljivih komentara na račun predsjednika Donalda Trumpa.

Legenda argentinskog nogometa (57) je gostujući u jednom show programu u Venecueli predsjednika SAD nazvao “budalom” i “pajacom”, a očito Trump dobro pamti i uzvraća.

- -

“Njega ne doživljavam kao političara. Podsjeća me na one likove iz crtića. Čim vidim Trumpa na TV promijenim kanal ili samo ugasim televizor”, izjavio je tada Maradona, prenosi 24sata.hr.

Argentinac je trebao da dođe u Miami kako bi prisustvovao saslušanju bivše supruge, a njegov advokat Matias Morla rekao je da je bio šokiran kad su mu u ambasadi rekli da Maradona ne može u SAD.

“Znao sam o čemu se radi čim su mi rekli da Diego ne može da putuje. Morat ću ja umjesto njega u Miami”, rekao je Morla. Podsjetimo, Maradona još od 1994. i Svjetskog prvenstva u SAD nije kročio na tlo ove zemlje.

Najnovije

Stoltenberg: NATO će preuzeti veću ulogu u koordinaciji vojne pomoći Kijevu

NATO će preuzeti veću ulogu u koordinaciji opskrbe Ukrajine oružjem, saopćio je danas Savez, preuzimajući dužnost od SAD-a u...