- Advertisement -

Papa Franjo o Komšiću: On je dobra osoba

Preporučujemo

Papa Franjo je danas u prvoj ovogodišnjoj audijenciji primio predsjedavajućeg predsjedništva BiH Željka Komšića. Njihov razgovor je trajao 35 minuta. Nakon razgovora papa je iznio svoj komentar o predsjedavajućem kolektivnog šefa države BiH.

– On je dobra osoba, kazao je papa Franjo o Komšiću – javlja Italijanska katolička novinska agencija SIR, koja inače objavljuje vijesti iz Vatikana.

Na kraju razgovora sveti otac je Komšiću poklonio mozaik s prikazom “Sijača” i nekoliko svezaka papinskih dokumenata. Komšić je uime BiH papi poklonio vrijedno izdanje knjige Bosansko Kraljevstvo, kao i prsten pečatnjak bosanskog vladara iz Donje Zgošće kod Kaknja.

Nakon razgovora sa papom Franjom, Komšić se sastao sa tajnikom Vatikana za odnose sa državama, nadbiskupom Paulom Gallagherom.

– Tokom srdačnih razgovora u Državnom tajništvu izražena je zahvalnost za postojeće dobre bilateralne odnose i razmotreni su prioriteti predsjedništva BiH. Potom smo se fokusirali na unutrašnja pitanja BiH, ponavljajući potrebu promocije pravno-socijalne jednakosti svih građana koji pripadaju svakom konstitutivnom narodu. Na kraju, dotaknuta su neka regionalna pitanja, uključujući situaciju u zemljama zapadnog Balkana i proširenje Evropske unije, saopćeno je iz Press ureda Svete stolice.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Otvoreno pismo Milanku Kajganiću, V.D. Glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine

Direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada Emir Ramić uputio je otvoreno pismo Milanku Kajganiću, V.D. Glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne...