Pariz: Visoke mjere sigurnosti pred današnji protest

Preporučujemo

U Parizu će danas biti organizirane velike antivladine demonstracije na kojima će krajnja ljevica iskazati protest protiv ekonomskih reformi predsjednika Francuske Emanuela Makrona.

Ovaj protest, koji podržava krajnja ljevičarska stranka “Nepokorena Francuska” Žan Lika Melanšona, biće pod budnim oko policije, jer će na ulicama glavnog grada Francuske biti više od 2.000 policajaca.

Načelnik pariske policije Mišel Delpiješ obećao je na konferenciji za medije “snažno i dosljedno” djelovanje, pet dana poslije nasilja na prvomajskim protestima u Parizu, piše BHRT.

- -

Vlasti su za nasilje okrivile maskirane napadače iz jedne libertarijanske grupe koji su zapalili šest automobila, polupali restoran Mekdonaldsa i porazbijali prodavnice automobila.

Delpiješ je rekao da postoji puno razloga da se vjeruje da će nasilni pojedinci pokušati da naprave pometnju na današnjem protestu.

Najnovije

Izdate preporuke poslodavcima: Savjetuje se prekid rada na otvorenom između 12 i 17 sati

Uz toplotni val koji je zahvatio Bosnu i Hercegovinu, bilježi se značajan porast intervencija. Građanima je savjetovano da izbjegavaju aktivnosti...