PDP: Nismo tražili da nam aferu objašnjavaju pjevačica i piloti

Preporučujemo

Poslanički klub Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS) i dalje insistira da dobije “civilizovan“ odgovor iz Vlade RS i Ministarstva unutrašnjih poslova RS u vezi sa spornom upotrebom helikoptera, saopćeno je danas iz ove stranke.

“Nismo tražili da nam aferu objašnjavaju pjevačica i piloti, jer oni niti odlučuju ko će se i kada voziti, niti vožnju plaćaju”, navodi se u saopćenju PDP-a.

- -

Traže „razuman“ odgovor iz Vlade RS-a, jer su se, kako dodaju, njihovi prethodnici “zapetljali u silnim opravdanjima i lažima, a odgovor koji je predsjednik RS-a Milorad Dodik juče dao medijima vrijeđa zdrav razum naroda u RS“, piše N1.

“Dodikovo objašnjenje o potrebi trenažnih letova za pilote ima smisla jedino ako je Svetlana Ražnatović odlučila da postane pilot u službi RS-a. A ako jeste, i za to tražimo papir”, navode iz PDP-a.

Klub poslanika ove stranke uputio je ranije pitanja Vladi RS i ministru unutrašnjih poslova RS-a u kojem traže objašnjenje o letovima helikoptera Helikopterskog servisa RS 31. decembra 2017. i 1. januara, nakon što je pjevačica Ceca Ražnatović objavila snimak na društvenim mrežama “na kojem se jasno vidi da dolazi na novogodišnji nastup u privatni klub u Banjoj Luci tim helikopterom“.

Najnovije

Nakon 31 godinu od paljenja, miniranja i rušenja sutra svečano otvaranje Kizlar-agine džamije u Mrkonjić Gradu

Sve je spremno za sutrašnje otvaranje Kizlar-agine džamije u Mrkonjić Gradu, koja je zapaljena i minirana 1993. godine, a...