“Ako se ne plasiramo na EP, treba prestati igrati fudbal”

Preporučujemo

Bivši selektor reprezentacije BiH, Faruk Hadžibegić za N1 je komentarisao izbor Roberta Prosinečkog na mjesto selektora fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Šta očekuje od Roberta Prosinečkog, i šta njega očekuje na klupi reprezentacije?

- -

“Ja dajem podršku Robiju Prosinečkom. Znam ga jako dugo, igrali smo zajedno za reprezentaciju bivše države. Mislim da je čestit i pošten momak i veliki zaljubljenik fudbala. Navijam da ostvari rezultat”, kazao je u uvodu.

“Ako uopšte treba savjet, to je da se ne petlja ni u šta, ni lijevo ni desno, nego samo da traži rezultat. To jedino rješenje za naš fudbal i jedino što se očekuje od njega. Mislim da ima dobru ekipu, treba to iskoristiti”, pojasnio je bivši trener Sochauxa, Betisa, Gaziantepspora, Dijona, Bastije i Valenciennesa.

“Ove dvije utakmice koje se igraju protiv Meksika i SAD-a treba shvatiti jako ozbiljno. Ne da budu kao trening utakmice, gdje treba testirati neke nove igrače. Igrače koje izabere treba da ide sa njima do kraja, da ne ponovili grešku koju smo napravili kada smo osvojili trofej u Japanu. Odveli jednu ekipu, a završili takmičenje sa drugom. Samo rezultat će presuditi njegov rad”, uvjeren je Hadžibegić.

Prosinečki ima Hadžibegićevu podršku, ali…

- -

“Mada sam bio za domaću soluciju. Imamo jako dobrih trenera, i moramo uraditi sve da naši treneri rade u našim klubovima, u našoj reprezentaciji i da se ojača naša liga, kvalitet lige, što do sada nismo uspjeli”.

Naredno Evropsko prvenstvo igra se 2020. godine – a učestvovat će 24 reprezentacije.

“Vidite, imamo veliku selekciju, sljedeće Evropsko prvenstvo igra 24 ekipe. Ako na ovo ne odemo, treba prestati igrati fudbal u našoj državi. Bilo ih je osam, pa 12, pa 16 – sada smo došli na 24. Za mene je veći cilj ostvariti neki rezultat, a ne samo odlazak na EP, jer su grupe jako lagane”, kazao je Hadžibegić za N1.

(Merima Druškić)

Najnovije

Napad na Trumpa je prvi pokušaj ubistva američkog predsjednika otkako je Reagan upucan 1981.

Napad, koji je izvršio napadač kojeg su službenici za provođenje zakona ubili, bio je prvi pokušaj atentata na američkog...