Savez udruženja penzionera FBiH: Usvajanje budžeta ili bunt s posljedicama

Preporučujemo

Savez udruženja penzionera/umirovljenika u Federaciji Bosne i Hercegovine traži od Predstavničkog doma i Doma naroda Federalnog parlamenta da do 15. januara usvoje budžet FBiH za 2018. godinu i predloženi zakon o penzijskom i invalidskom osiguranju, saopćeno je iz tog saveza.

Neusvajanje tih akata uzrokovalo bi neredovne isplate penzija, a to bi stvorilo veliko nezadovoljstvo penzionera i bunt s nesagledivim posljedicama, piše radiosarajevo.ba.

- -

“Također, predviđeno povećanje penzija za pet i deset posto ne bi se moglo realizovati bez donošenja novog zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju”, navodi se u saopćenju Saveza.

Podsjećamo, slične zahtjeve za održavanje ove sjednice, na kojoj su ključni usvajanje budžeta Federacije BiH za 2018. godinu i novog Zakona o PIO iznijeli su tokom prethodnih dana poljoprivrednici i članovi temeljne boračke organizacije BiH,

Svi oni zahtijevaju da se hitno usvoji ili budžet, ili Zakon o PIO, kako bi počelo normalno funkcioniranje ovog entiteta u novoj godini, odnosno kako bi se usvojili zahtjevi koje već nekoliko mjeseci građani FBiH iznose pred Vladu i Parlament FBiH. U svemu tome građane su podržale opozicione stranke, koje su uputile slične zahtjeve putem svojih Klubova zastupnika.

Najnovije

Biden poručio: Usvajanje zakona o stranoj pomoći Predstavničkog doma šalje “jasnu poruku” o američkom vodstvu svijetu

Predsjednik SAD-a, Joe Biden rekao je u saopćenju u subotu da usvajanje zakona o stranoj pomoći Predstavničkog doma šalje...