Petković: Priča se da je pripremljen zakon o imovini, ako se to dogodi treba izaći iz institucija BiH

Preporučujemo

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Milan Petković (Ujedinjena Srpska) kazao je kako bi se u slučaju nametanja zakona o državnoj imovini BiH, “morati povući iz institucija BiH”

Petković je za ATV kazao da bi RS morala napraviti rigoroznije korake ukoliko bi visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt nametnuo zakon koji regulira imovinu.

“Mislim da će se ovaj put morati ići u povlačenje iz svih institucija BiH. Sada mnogo rigoroznije. Ovdje bi se morale povući sve sudije, svi naši generali i oficiri iz OS BiH, moramo se povući apsolutno svi iz institucija koje se tiču i državne službe i SIPA-e, jednsostavno vratiti se komplet u svoju teritoriju”, rekao je Petković.

Tvrdi da se u Sarajevu “priča kako je Schmidt već pripremio taj zakon”.

“Jučer sam bio u Sarajevu, čuo sam priče. Tamo se priča da će on ići u nametanje toga zakona. Ako Christian Schmidt nametne taj zakon, ja nisam siguran u kojem smjeru će se odvijati politička i sigurnosna situacija”, smatra Petković.

Najnovije

Bandić: Studenti ne smiju biti ping-pong loptica između Vlade KS i Univerziteta!

Pozivam Vladu Kantona Sarajevo da interveniše i osigura izvršenje ugovora koji su studenti potpisali sa Univerzitetom u Sarajevu prije...