Plenković: Hrvatska jasno protiv separatizma u BiH

preporučujemo

Želimo sarađivati s BiH kao sa susjednom, suverenom državom, poručio je hrvatski premijer.
Hrvatski premijer Andrej Plenković poručio je kako se priprema sastanak Vlade Hrvatske s Vijećem ministara Bosne i Hercegovine te kako je Hrvatska protiv bilo kakvih separatističkih tendencija u BiH.

“U svjetlu nedavnih događanja u Banjoj Luci, jasno sam stavio do znanja poziciju Hrvatske da smo protiv bilo kakvih separatističkih, secesionističkih tendencija u BiH te želimo s njom surađivati kao sa susjednom, suverenom državom koja dobro funkcionira i u kojoj su Hrvati ravnopravni s dva konstitutivna naroda”, zaključio je hrvatski premijer.

Komentirao je i sastanak s Bakirom Izetbegovićem o situaciji u BiH.

“Održao sam sastanak s Izetbegovićem o suradnji Hrvatske i BiH, pripremi sjednice Vlade i Vijeća ministara BiH, zadnjim razgovorima koji će uslijediti u vezi izmjena izbornog zakona i osiguravanju ravnopravnosti Hrvata kao konstitutivnog naroda, što je ključni element za normalno funkcioniranje BiH”, kazao je te dodao da žele surađivati s BiH.

Pročitajte:  Priveden 72-godišnjak zbog komentara o Plenkoviću

Najnovije

BiH među tri najgore zemlje u Europi po Indeksu percepcije korupcije za 2021.

Po ovogodišnjem Indeksu percepcije korupcije (Corruption Perception Index – CPI) Bosna i Hercegovina zauzela je treće najgore mjesto u...