Plenković komentirao eksploziju u Bosanskom Brodu

Preporučujemo

Predsjednik vlade Hrvatske Andrej Plenković izjavio je u srijedu, nakon nesreće u naftnoj rafineriji u Bosanskom Brodu, da vlada prati stanje kvalitete zraka i onečišćenja u Savi.

Naglasio je da je čitavu večer bio u kontaktu s brodsko-posavskim županom Danijelom Marušićem, gradonačelnikom Slavonskog Broda Mirkom Dusparom i ministrom zaštite okoliša Tomislavom Ćorićem te ministrima unutarnjih poslova Davorom Božinovićem, obrane Damirom Krstičevićem i zdravstva Milanom Kujundžićem.

- -

– Pratili smo situaciju i žao nam je što je došlo do eksplozije. Izražavam sućut obitelji poginulog radnika rafinerije – poručio je Plenković prije podnošenja godišnjeg izvješća saboru.

– Naša bolnica u Slavonskom Brodu bila je spremna prihvatiti ranjene ako je do toga trebalo doći. Izgleda da su oni svojim sredstvima pružili svu moguću pomoć – kazao je, prenosi Hina.

Naglasio je da vlada u ovom trenutku prati stanje kvalitete zraka i onečišćenja u Savi na čemu su angažirane sve službe. Rekao je i da BiH formalno nije zatražila pomoć.

Najnovije

Izdate preporuke poslodavcima: Savjetuje se prekid rada na otvorenom između 12 i 17 sati

Uz toplotni val koji je zahvatio Bosnu i Hercegovinu, bilježi se značajan porast intervencija. Građanima je savjetovano da izbjegavaju aktivnosti...