Pljačkaš Raiffeisen banke udvarao se radnici tokom pljačke: Nemoj se bojati, ljepotice

Preporučujemo

Oni koji su bili svjedoci pljački poslovnice Raiffeisen banke u Dervišima kod Banje Luke prisustvovali su i nesvakidašnjoj sceni.

Naime, jedan od razbojnika se udvarao radnici i govorio joj da je ljepotica i lutka, te da je voli najviše na svijetu.

Na suđenju osumnjičenima za krađu više od dva miliona KM u Banjalučkom Okružnom sudu, svjedok tužilaštva Damir Čivčija ispričao je da je 6. jula 2009. godine kada je opljačkana banka radio u agenciji Alarm vest i da  je bio na osiguranju te poslovnice.

“Pričao sam s kolegom kada se naglo ispred poslovnice zaustavio sivi Audi A8 iz kojeg su izašle dvije maskirane osobe koja su zatim ušle u banku i rekle da je pljačka i da legnemo. Stisnio sam panik-taster.Jedan je preskočio pult i krenuo da kupi novac, dok je drugi prišao meni i tražio da mu dam pištolj, međutim ja ga nisam imao”, ispričao je Čivčija.

Rekao je da kasnije u poslovnicu ušao i treći razbojnik, ali da ih nije dobro vidio jer je ležao na podu, prenosi Blic.rs.

“Nisu nam direktno prijetili. Kada su krenuli izlaziti jedan od razbojnika je koleginici Saneli rekao Nemoj se bojati ljepotice, volim te najviše na svijetu”,  ispričao je Čivčija.

Čivčija je i dodao da su bile kamere koje su snimile cijelu pljačku i kao i dolazak razbojnik.

Sanela Arbutina je potvrdila iste navode u vezi pljačke i dodala da su taj dan imali veliki novčani polog na račun i da ga je uplatila u sef.

“Bila sam šefica smjene i radnica iz Oriona je donijela ogromnu šestocifrenu količinu novca koju sam, poslije potrebne procedure, položila u sef. Razbojnici su odnijeli novac sa šaltera, ali nisu dirali sef”, istaknula je Arbutinova.

Taj dan se u poslovnici našao i njen suprug Žarko Arubitna koji joj je donio poklon, jer joj je bio rođendan. Prema otpužnici Republičkog tužilaštva Siniša Straživuk, Jovica Karać, Miloš Mrđan, Tomislav Knežević, Željko Pavlović, Đorđe Ćulum i Aljoša Galić se sumnjiče za niz razbojništava u kojima su odnijeli skoro dva miliona maraka.

Između ostalog, optuženi su i za pljačku Raiffeisen banke u banjalučkom naselju Derviši iz koje je ukradeno 33.468 maraka.

Najnovije

Uprkos zabrani, u Beogradu održan skup podrške Palestini

I pored toga što je današnji skup podrške Palestini u Beogradu zabranjen, grupa od oko 200 građana ipak okupila...