Početkom maja obilnije padavine u Bosni i Hercegovini

Preporučujemo

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je prognozu prema kojoj se u Bosni i Hercegovini u periodu nakon prvomajskih praznika očekuje promjena vremena u vidu padavina.

Kako je saopćeno iz Zavoda, od 4. do 8. maja prognozira se nestabilno vrijeme širom BiH sa obilnijim padavinama u centralnim, istočnim i jugozapadnim predjelima Bosne.

Do kraja ove sedmice, pak, u BiH se očekuju i lokalni pljuskovi, uglavnom u popodnevnim satima.

četvrtak u Hercegovini sunčano sa malom do umjerenom naoblakom. U Bosni sunčanije prijepodne. U drugoj polovini dana u Bosni povećanje oblačnosti. Od večernjih sati i tokom noći na petak u Bosni oblačno sa slabom kišom. Prijepodne umjereno jako jugo. Od poslijepodnevnih sati vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 28°C.U petak u Hercegovini prijepodne pretežno oblačno. U drugoj polovini dana u Hercegovini razvedravanje. U Bosni će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Lokalno u Bosni slaba kiša u ranim jutarnjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 10°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 23°C, na jugu zemlje od 24 do 28°C.U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni se prognoziraju pljuskovi i grmljavina u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 11 do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29°C.

Najnovije

CETINJE: U napadača pucala i policija i građanin, još se utvrđuje ko ga je likvidirao

Načelnik Odsjeka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u Sektoru za borbu protiv kriminala Aleksandar Bošković kazao je u Dnevniku TVCG...